Stavba DLP 3D tiskárny - Brandejs, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Tato práce se zabývá problematikou DLP 3D tisku a návrhem tiskárny založené na této technologii. Součástí je náhled do různých metod 3D tisku, popis jejich funkce, porovnání vlastností a objasnění, čím je DLP tisk zajímavý v porovnání s ostatními technologiemi. Následuje návrh tiskárny s ohledem na vlastnosti potřebné pro tuto aplikaci a cenovou optimalizaci. V závěru jsou pak zhodnoceny možnosti stroje.

This project deals with DLP 3D printing and designing a 3D printer based on this technology. It consists of a glimpse across different 3D printing technologies, their comparison and reasoning behind chosing a DLP printer. Project then follows with design of individual component based on specific parameters needed for this application and price optimization. It ends with a review of the machine.
DLP LCD 3D Printer
Keywords: 3D tisk; 3D tiskárna; DLP; MSLA; resin; 3D printing; 3D printer; DLP; MSLA; resin