Polyfunkční dům - Provazníková, Patricie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Cílem bylo navrhnout objekt polyfunkčního domu, jenž je umístěn na nezastavěném pozemku par. č. 436/3 o výměře 5700 m2 nacházející se v Lipí u Náchoda, v katastrálním území Náchod. Stavba je navržena jako polyfunkční dům, určený pro trvalé bydlení a administrativní činnost se zastavěným suterénem sloužící pro parkování osobních aut. Poloha budovy je dána situačním výkresem. Tvarově je objekt řešen obdélníkově jako samostatně stojící budova, celoplošně podsklepená, o rozměrech 25,9 x 19 m. Polyfunkční dům má celkem šest podlaží.

The aim was to design a multifunctional building, which is located on undeveloped land, plot number 436/3, acreage 5700 m2. The plot is situated in Lipí, cadastral territory Náchod. The building is designed as a multifunctional house, designed for permanent living and administrative activies with built-in basement used for parking cars. The location of the building is given by a situation drawing. The shape of the building is rectangular, free-standing building with all-over basement, measuring 25.9 x 19 m. The house has overal six storeys.
Multifunctional building
Keywords: Polyfunkční dům; systém BEST; ztracené bednění; plochá střecha; systém Heluz; Multifunctional building; BEST system; sacrificial formwork; flat roof; HELUZ system