Rozvoj obchodních aktivit z hlediska prodeje výrobků s vyšší přidanou hodnotou - Kratochvíl, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá rozvojem obchodních aktivit společnosti JPL kovo s.r.o., se zaměřením na posílení současné pozice na trhu se strojním zařízením. Teoretická část shrnuje poznatky z oblastí managementu, marketingu a obchodní činnosti, zároveň i předkládá vybrané analytické metody. Analytická část se dívá na současnou situaci společnosti prostřednictvím jejího vnitřního a vnějšího prostředí. Návrhová část prezentuje doporučení vedoucí k rozvoji společnosti a jejich obchodních aktivit.

This diploma thesis deals with the development of business activities of the company JPL kovo s.r.o., with the focus on strengthening its current position in the machinery market. The theoretical part summarizes knowledge from the areas of management, marketing, and business activities, and it also presents selected analytical methods. The analytical part looks at the current situation of the company through its internal and external environment. The last part provides recommendations leading to the development of the company and its business activities.
Development of Business Activities from the Perspective of Added Value Products
Keywords: Rozvoj obchodních aktivit; nákup; prodej; trh; zákazník; analýza vnějšího prostředí; analýza vnitřního prostředí; SWOT analýza; Development of business activities; purchase; sale; market; customer; external analysis; internal analysis; SWOT analysis