Vyhledávací studie obchvatu obcí Nedvězí a Hněvotín - Klemšová, Marie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Předmětem bakalářské práce je vyhledávácí studie obchvatu obcí Nedvězí u Olomouce a Hněvotín. Obce se nachází v Olomouckém kraji, jihozápadně od Olomouce. Obchvat je řešen jako přeložka silnice II/570. Silnice je kategorie S7,5/90. Trasa je vedena severně od obce Nedvězí, poté prochází pod dálnicí D46 již existujícím podjezdem a poté jižně obchází obec Hněvotín. Zpracovány jsou jsou tři varianty, nejvhodnější je zpracována podrobněji. Navržený obchvat by snížil intenzitu dopravy v obcích a tím zvýšil bezpečnost.

The subject of this bachelor thesis is research study of Nedvězí and Hněvotín bypass. Nedvězí and Hněvotín are located in the Olomouc Region, southwest from Olomouc. The bypass is designed as a relaying of exist road II/570. Road is designed as a category S7,5/90. Road leads north around Nedvězí, under highway D46 and then south of Hněvotín. Three variants have been developed, from which the most suitable one is selected and elaborated in detail. The main goal of the study is to reduce traffic intensity and increase safety in the villages.
Nedvězí, Hněvotín bypass - location study
Keywords: Vyhledávací studie; Obchvat; Nedvězí; Hněvotín; Research study; Bypass; Nedvězí; Hněvotín