Deformačně napěťová analýza sanovaného druhého premoláru - Sáblíková, Zdeňka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá deformačně napěťovou analýzou zdravého a sanova-ného zubu. Deformace a napětí soustavy zubu s částí čelisti byla řešena výpočtovým způso-bem, MKP ve výpočtovém systému ANSYS Workbench 11. Deformačně napěťová analýza sanovaného zubu byla provedena v pětadvaceti variantách vystihujících různé třídy a velikosti kavit, materiálu výplně a model spojení mezi výplní a zubem.

This diploma thesis deals with stress-strain analysis of healthy and save tooth. Defor-mation and stress of tooth system with a part of jawbone was solved by calculating method, FEM in computing system ANSYS Workbench 11. Stress-strain analysis of save of tooth was performed in twenty-five ways describing various classes and sizes of cavity, filling material and model of connection between the filling and the tooth.
Stress - strain analysis of save premolar tooth
Keywords: Premolár; sanovaný zub; deformačně napěťová analýza; metoda konečných prvků; Premolar; Save tooth; Stress-strain Analysis; Finite Element Method