Návrh těhlice předního kola vozidla Formule Student - Chlud, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Tato diplomová práce se bude zabývat návrhem a konstrukcí přední těhlice závodního vozidla kategorie Formule Student. Při návrhu bude využito topologické optimalizace a MKP analýzy jízdních stavů při zatížení jak od kola vozidla, tak od prvků přední nápravy. Cílem práce je navrhnout těhlici s vyšší tuhostí a minimálním rozdílem hmotnosti oproti loňskému modelu. Závěrem bude těhlice porovnána s minulými návrhy jak z hlediska bezpečnosti, tak hmotnosti a ceny.

Master’s thesis focused on design and construction of front uprights for Formula Student racing car. Topology optimization and FEM analysis will be used to design the uprights with higher stiffness and minimal weight difference compared to the last model. In the FEM analysis loads will be applied from wheel side and from suspension side. Design of the upright then will be compared to the previous designs especially to safety factor, weight and cost.
Design of Formula Student Car Wheel Carriers
Keywords: Těhlice; TU Brno Racing; Formule Student; MKP; Topologická optimalizace; Dragon 9; Upright; TU Brno Racing; Formula Student; FEM; Topology optimization; Dragon 9