Kruhově polarizovaná anténní řada pro ISM pásmo 24 GHz - Liyambo, Evans (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a simulací kruhově polarizované anténní řady pro ISM pásmo 24 GHz. Kruhově polarizovaná mikropásková anténa [1] navržená pro práci na kmitočtu 45 GHz byla použita v návrhu anténní řady. Funkce použité antény byla ověřena v programu CST Microwave Studio a její parametry byly porovnány s konvenční flíčkovou anténou buzenou křížovou aperturou. Následně byla anténa modifikována tak, aby pracovala v ISM pásmu 24 GHz.

This thesis deals with the design and simulation of a circularly polarized antenna array optimized for operation in the 24 GHz ISM frequency band. A circularly polarized microstrip antenna element [1] designed for operation at the frequency 45 GHz, which was used in the antenna array design, was first verified for proper functionality in CST Microwave Studio, and its parameters were compared with a conventional patch antenna excited by a cross aperture. The microstrip antenna element was then redesigned to operate in the 24 GHz ISM frequency band for use in the antenna array design.
Circularly polarized antenna array for ISM frequency band 24 GHz
Keywords: Planární anténní řada; kruhově polarizovaný anténní element; širokopásmová anténa; CST Microwave Studio; flíčková anténa buzená křížovou aperturou.; Planar antenna array; circularly polarized antenna element; wideband antenna; CST Microwave Studio; cross-aperture coupled patch antenna.