Kladná elektroda na bázi MnOx pro PEMFC - Šmídek, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Předkládaná bakalářská práce uvádí do problematiky vodíkových palivových článků a zaměřuje se na nízkoteplotní palivové články s polymerním elektrolytem (PEMFC). Základním zaměřením práce je studium vlastností katalyzátorů na bázi MnOx na reálném palivovém článku typu PEMFC. Výstupem jsou pak změřené charakteristiky takto vytvořeného palivového článku.

Construed bachelor work features into problems hydrogen fuel articles and survey on low-temperature fuell elements with polymeric electrolyte (PEMFC). Basic sight work is study feature catalyzers on base MnOx on real fuel cell type PEMFC. Exit are then measured characteristic this way creation fuel cell.
MnOx based positeve electrode for PEMFC
Keywords: Vodíkový palivový článek; alkalický palivový článek; polymerní elektrolyty; katalyzátory MnOx; elektroda; difúzní vrstva; katalytická vrstva.; Hydrogen fuel cell; alkaline fuel cell; polymer electrolytes; MnOx based catalysts; electrode; diffusion layer / diffuse layer; catalytic layer.