Android vs Bada - Obořil, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním mobilních platforem Samsung bada a Google Android, a to zejména z hlediska vývoje nativních aplikací. Srovnávány jsou možnosti nativních aplikací, vývojové nástroje a podpora grafiky a multimédií u obou platforem. V rámci práce byla pro obě platformy vytvořena aplikace - hra Had. Práce popisuje návrh této aplikace, rozdíly v implementacích a diskutuje možnosti přenositelnosti kódu mezi platformami.

This thesis deals with comparison of two mobile device platforms Samsung bada and Google Android, primarily from a point of view of native application development. Native applications features, graphics and media support as well as developer tools are compared. As a part of this thesis, an application was created - a variety of a classic Snake game. This text describes design of this application, differences in the implementation, and discusses possibilities of application porting between the platforms.
Android vs Bada
Keywords: Android; bada; srovnání; mobilní aplikace; programování; vývoj; hry; hra had; SDK; NDK; přenositelnost kódu; multiplatformní vývoj; AbSnake; Android; bada; comparison; mobile application; programming; development; games; snake game; SDK; NDK; code portability; cross-platform development; AbSnake