Návrh řešení úpravy sil. I/43 v úseku Podlesí - Kuřim - Fryčar, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá zpracováním komplexního dopravního řešení v zájmovém území města Kuřimi na stávající silnici I/43 v úseku Česká – Podlesí – Kuřim. Tedy návrhem úpravy této silnice zohledňujícím všechny druhy dopravy – individuální automobilové tranzitující i cílové, veřejné hromadné dopravy a také dopravy z hlediska místních vazeb. Návrh je zpracován ve 4 variantách, jejichž rozdíl je především ve velikosti úprav na stávající silnici I/43. Následně byla vybrána jedna varianta k podrobnějšímu dopracování. Ta představuje návrh řešení v uspořádání 2+1 s mimoúrovňovými křižovatkami Podlesí a Kuřim – východ. Navržené řešení neznemožňuje plánovanou realizaci D43.

This diploma thesis deals with the processing of complex transport solutions in the interest area of the city of Kuřim on the existing road I/43 in the Section Česká – Podlesí – Kuřim. Thus, the proposal for an adjustment of this road takes into account all modes of transport. Transit trafic or target car transport, public transport and also transport in terms of local ties. The design is processed in 4 variants, the difference being mainly in the size of the modifications to the existing road I/43. Subsequently one variant was selected for more detailed completion. This is a design solution in the 2 + 1 arrangement with interchanges of Podlesí and Kuřim – east. The proposed solution does not prevent the planned implementation of the D43 motorway.
Road design of /43 in section Podlesí - Kuřim
Keywords: Silnice I/43; Kuřim; Podlesí; Záhoří; mimoúrovňová křižovatka; uspořádání 2+1; zkapacitnění; varianta; Road I/43; Kuřim; Podlesí; Záhoří; interchange; 2+1arrangement; Increased road capacity; variant