Návrh, posouzení a optimalizace obloukové konstrukce - Herka, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Diplomová práce se zabývá návrhem, posouzením a optimalizací obloukové konstrukce. Byl proveden předběžný návrh železobetonové obloukové konstrukce ekoduktu v několika variantách. Následně byla provedena optimalizace geometrie střednice obloukové konstrukce, tak aby vyhovovala požadavkům na následně řešenou reálnou přesypanou konstrukci ekoduktu. Byl proveden návrh a statický výpočet monolitické železobetonové konstrukce ekoduktu. Je zpracována podrobná a přehledná výkresová dokumentace dle rozsahu určeného vedoucím práce.

Diploma thesis deals with a design of concrete arch structure. There was made a preliminary design of concrete structure of a buried arch bridge. Subsequently was the shape of arch structure optimized to oblige the requirements of real buried arch bridge structure. There is included static calculation of the ecoduct construction. It is developed detailed drawings
Design and optimization of the arch structure
Keywords: Ekodukt; přesypaný most; oblouková konstrukce; železobeton; optimalizace; statický výpočet; výkresová dokumentace; Ecoduct; buried arch bridge; arch structure; steel concrete; optimization; static calculation; drawings