Využití grafického adaptéru pro obecné výpočty - Boček, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem programovacích modelů OpenCL a CUDA pro paralelní programování grafických adaptérů a v případě OpenCL i dalších výpočetních platforem. Je zde popsána implementace aplikace počítající elektrický potenciál v krystalické mřížce. Použitý algoritmus byl naprogramován s využitím dvou technologií pro GPU - OpenCL a CUDA. Byla mezi nimi porovnána rychlost výpočtu a dále s rychlostí výpočtu na CPU.

This thesis describes the programming models OpenCL and CUDA for Parallel Programming adapters and in case of OpenCL even for other computing platforms. There was implemented the application which calculates the electric potential in the crystalline lattice. The algorithm was programmed using two technologies for the GPU - OpenCL and CUDA. Their computational time were compared together with computational time of the CPU.
General-Purpose Computation Using Graphics Card
Keywords: OpenCL; CUDA; GPGPU; výpočet elektrického potenciálu.; OpenCL; CUDA; GPGPU; electric potential computation.