Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Koběrská, Simona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na hodnocení finanční situace společnosti pro roky 2009 – 2013 za použití vybraných metod finanční analýzy. Na základě zjištěných výsledků práce poskytuje doporučení, která vedou ke zlepšení soudobé situace. První část bakalářské práce je věnována informacím o společnosti, teoretickým poznatkům a metodám. Praktická část obsahuje výpočty vybraných ukazatelů finanční analýzy a komentáře ke zjištěným hodnotám. Je zakončena celkovým hodnocením finanční situace společnosti. Poslední část této práce je tvořena z návrhů opatření na zlepšení současného stavu finanční situace.

The presented thesis is focused on the assessment of the financial situation of the company for the years 2009 – 2013 using selected methods of financial analysis. Pursuant identified results the thesis gives recommendations which lead to the improvement of the contemporary situation. The first part of the thesis is devoted to information about the company, theoretical knowledge and methods. The practical part contains calculations of the selected indicators of financial analysis and comments on the identified values. This part is concluded overall assessment of the financial position of the company. The last part is made up of suggestions to improve the current state of the financial situation.
Evaluation of the Financial Situation of a Company and Proposals for its Improvement
Keywords: Finanční analýza; Rozvaha; Cash flow; SWOT analýza; Rozdílové ukazatele; Poměrové ukazatele; Kralickův Quick test; Index IN05; Financial analysis; Balance; Cash flow; SWOT analysis; Differential indicators; Ratio indicators; Kralicek Quick test; Index IN05