Zaměření kostela sv. Jana Nepomuckého ve Starém Lískovci s využitím topologického kódování - Hladký, Matúš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Cieľom bakalárskej práce je zamerať tachymetrickou metódou kostol sv. Jana Nepomuckého v Starém Lískovci a s pomocou topologického kódovania vyhotoviť jeho drátový model. Úvodná časť obsahuje stručný opis objektu, jeho lokalizáciu a históriu. V ďalšej časti sú popísané kroky spojené s meračskými prácami, rekognoskácia, tvorba meračskej siete a samotné podrobné meranie. Nasleduje výpočtová časť a tvorba samotného modelu s využitím softwaru QGIS a Microstation.

The objective of the thesis is surveying of the church of St. John of Nepomuk in Starý Lískovec by tachymetric method and creating of the wire-frame model with usage of topological coding. The introduction part contains brief description, localization, and history of the object. In next part are described steps of measuring, i.e., reconnaissance, creating of measuring net and surveying of the object. After that follows computations of measured data and generation of the model by QGIS and Microstation softwares.
Surveying of the church of St. John of Nepomuk in Starý Lískovec with the usage of topological coding
Keywords: drátový model; topologické kódovanie; tachymetrická metóda; QGIS; Microstation; wire-frame model; topological coding; tachymetric method; QGIS; Microstation