Statistické charakteristiky obchodních dat finančního trhu - Novák, Vlastimil (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Cílem diplomové práce je seznámení s finančními deriváty a principy obchodování na finančních trzích. Popisujeme způsoby hledání arbitrážních příležitostí pomocí statistických ukazatelů a statistických charakteristik, které jsou nedílnou součástí automatizovaných obchodních systémů. Analýza finančního trhu je založena na datech zprostředkovaných z mezibankovního trhu.

The object of master's thesis is to introduce to the financial derivatives and principals of trading on financial markets. We describe the methods used to search for arbitrage opportunities through statistical indicators and statistical characteristics, which are an integral part of the automatized trading systems. Analysis of the financial market is based on data derived from the interbank market.
Statistical Characteristics of Forex Data
Keywords: Devizový trh; arbitráž; spekulace; kniha objednávek; technická analýza; statistické charakteristiky; Foreign exchange market; arbitrage; speculation; order book; technical analysis; statistical characteristics