Vývoj výstavby rezidenčních nemovitostí v městské části Brno-Bystrc - Trtílek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2018)
V této diplomové práci se zabývám vývojem rezidenční výstavby v obci Bystrc, která se postupně stala městskou částí města Brna. Práce mapuje typy výstavby v jednotlivých časových úsecích historie obce od nejstarší výstavby až po moderní stavby a zabývám se také nastíněním další výstavby a rozvoje městské části, který doplňuji o vlastní názor na aktuálně plánované projekty a developmenty na území této městské části. Zvláštní pozornost věnuji období výstavby panelových sídlišť, které zásadně ovlivnili vývoj tohoto území.

In my diploma thesis I analyze development of residential construction in Bystrc, which gradually became part of the city agglomeration of Brno. This diploma thesis maps types of construction in different segments of history-from oldest settlement to modern times. I also deal with outline of future construction projects and future residential development in this territory. I also added my opinion to this new planned developments. I have paid special attention to construction period where panel hoses were build which had fundamental influence to this area.
Development of the Construction of Residential Property in Brno-Bystrc
Keywords: Vývoj výstavby; rezidenční stavba; stavební konstrukce; bytový dům; panelový dům; rodinný dům; analýza; urbanismus; Development of constructions; residential buildings; building construction; apartment buildings; family house; analysis; urbanism