Systém pro anonymní předávání zpráv - Kislinger, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Diplomová práce se zabývá anonymním předáváním zpráv pomocí protokolu pro anonymní autentizaci. Nejprve obsahuje teoretické seznámení s problematikou a popis protokolu pro anonymní autentizaci a popis jeho vlastností. Dále je popsán návrh komunikace mezi klientem a serverem. V závěru obsahuje popis vytvořeného systému pro anonymní předávání zpráv, skládající se ze serveru a klientů, kteří mohou na serveru zanechávat výzvy pro ostatní uživatele a ti je ze serveru pak získají. V práci je popsáno spuštění i ovládání programu. Dále jsou zde rozebrány metody výpočtů ověřovacích hodnot, šifrování klíčů a zpráv a ověření příjemce.

Diploma thesis deals with an anonymous transmit of messages using protocol for anonymous authentication. In first part, we introduce theoretical familiarization to the issues and description protocol for anonymous authentication. Further, it describes the suggestion of the communication between the client and the server. Finally, contains a description of the created system for anonymous transmit of messages, which consists of the server and clients, who can leave challenges on the server for other users and they obtains challenges from the server. The thesis explains how to start and control program. There are also discussed methods of computing verification values, encryption keys and messages and authentication of receivers.
System for anonymous transmit of messages
Keywords: anonymní; autentizace; Diffie-Hellmanův protokol; DSA podpis; RMI-IIOP; anonymous; authentication; Diffie-Hellman protocol; DSA signature; RMI-IIOP