Víceúčelová sportovní hala - Plačková, Markéta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a posouzením dřevěné nosné konstrukce víceúčelové sportovní haly. Tento objekt se nachází v lokalitě Svitavy. Půdorysné rozměry jsou 51,4 m x 80 m. Výška od terénu k vrcholu konstrukce je 18,78 m. Hlavní nosná konstrukce je symetrický oblouk z lepeného lamelového dřeva o poloměru přibližně 24,6 m. Stabilita vazníků je zajištěna vaznicemi a ztužidly. Štítové stěny jsou navrženy ze sloupů a paždíků a skleněné fasády. Konstrukce byla vymodelována v programu RFEM 5.06. Součástí bakalářské práce bylo vypracování statického výpočtu a výkresové dokumentace.

The bachelor thesis deals with design and assessment of timber load-bearing structure of multipurpose sport hall. This building occurs in locality Svitavy. The plan dimension is 51,4 m x 80 m. The height of the structure from the ground is 18,78 m. The main load-bearing construction is symmetric arched beam from glue laminated timber with a radius about 24,6 m. A stability of girders is ensured by purlins and bracings together. A gable walls are desinged from columns and girts and a glass facade. The construction was modeled by program RFEM 5.06. The part of bachelor thesis has been formulation of structural design and drawings.
Multipurpose Sport Hall
Keywords: víceúčelová sportovní hala zastřešení vazník vaznice sloup paždík ztužidlo lepené lamelové dřevo rostlé dřevo ocelové spojovací prvky; the multipurpose sport hall roofing glue laminated girder purlin column girt bracing glue laminated timber solid timber steel connecting elements