Vizualizace algoritmů pro vyhledání nejdelšího shodného prefixu - Fomiczew, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací programu pro vizualizaci algoritmů pro vyhledání nejdelšího shodného prefixu (LPM), což je jedna z nejdůležitějších operací při klasifikaci a směrování paketů v sítích TCP/IP. Je popsána jak základní teorie, tak vybrané algoritmy - Trie, Tree Bitmap a CPE. Dále je popsán návrh a implementace programu pro vizualizaci vyhledávacího procesu těchto algoritmů s důrazem na možné použití pro pedagogické účely. Nakonec jsou probrány možnosti budoucího vývoje a rozšíření programu.

This thesis describes the design and implementation of program for vizualization of algorithms for longest pre fix match (LPM), which is one of the most important tasks for packet classi cation and routing in TCP/IP networks. It describes necessary theory and details about selected algorithms - Trie, Tree Bitmap and CPE. Furthermore, it describes the design and implementation of program for vizualization of the search process of these algorithms with emphasis on the potential use for educational purposes. Finally, it describes the possibilities for future development and expansion of the program.
Visualization of Longest Prefix Match Algorithms
Keywords: LPM; nejdelší shodný prefix; prefix; IP; Trie; Tree Bitmap; CPE; vizualizace; LPM; longest prefix match; prefix; IP; Trie; Tree Bitmap; CPE; visualization