Klasifikace emailové komunikace - Piják, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá vytvořením klasifikátoru, který bude schopen rozpoznat emailovou zprávu společnosti Topefekt.s.r.o a zařadit ji do korespondující klasifikační třídy. Tento projekt bude využívat řadu nejpoužívanějších klasifikačních metod včetně strojového učení. Jako součást této práce bude i ohodnocení úspěšnosti jednotlivých metod.

This diploma's thesis is based around creating a classifier, which will be able to recognize an email communication received by Topefekt.s.r.o on daily basis and assigning it into classification class. This project will implement some of the most commonly used classification methods including machine learning. Thesis will also include evaluation comparing all used methods.
Classification of eMail Communication
Keywords: Klasifikace; Metoda; Email; Zpráva; Frekvence termínu; Redukce dimenzionality; Nave Bayes; K-nejbližších sousedů; Support vector machine; SVM; F1 skóre; K-fold validace; Učení s učitelem; Confusion matice; Classification; Method; Email; Message; Term Frequency; Reduction in dimensionality; Nave Bayes; K-neighbors; Support vector machine; SVM; F1 score; K-fold validation; Supervised learning; Confusion matrix