Zastřešení podzemního parkoviště betonovou deskou - Řihošek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Bakalářská práce se zabývá zastřešením podzemního parkoviště železobetonovou lokálně podepřenou deskou. Cílem práce je zjištění vnitřních sil na železobetonové desce ve dvou konstrukčních variantách, návrh a posouzení jedné varianty. Výpočet vnitřních sil je proveden pomocí metody náhradních rámů a MKP na 2D modelu v programu Dlubal RFEM 5.17. Práce dále obsahuje návrh a posouzení jednoho sloupu.

Bachelor thesis deals with the roofing of the underground parking garage with reinforced point-supported slab. The aim of the work is to find out the internal forces on reinforced slab for two of the construction variants, design and check one construction variants. The replacement frame method and Finite Element Method were used for calculation internal forces using 2D model in the Dlubal RFEM 5.17. The work also includes the design and check of one column.
Concrete slab roof of underground parking garage
Keywords: Lokálně podepřená deska; vegetační střecha; zelená střecha; monolitická konstrukce; železobeton; sloup; výztuž; metoda náhradních rámů; metoda konečných prvků; vnitřní síly; průhyb; dilatační trny; Point supported slab; green roof; cast-in-place structure; reinforced concrete; column; reinforcement; replacement frame method; Finite Element Method; internal forces; deflection; expansion thorn