Mobilní aplikace pro automatickou detekci a rozpoznávaní tváří - Stejskalová, Kristina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Tato bakalářská práce má za úkol implementovat metodu pro detekci a rozpoznávání tváře v programovacím jazyku Java a následné vytvoření Android aplikace pro detekci a rozpoznávání tváře. Teoretická část popisuje přehled metod určených k detekci a rozpoznávání tváře. V praktické části je v každé kategorii jedna metoda vybrána a implementována, vytvořený kód je pak základem pro vznik mobilní aplikace.

This bachelor thesis aims to implement face detection and face recognition method in Java and creating an Android application for face detection and recognition. Methods generally used for face detection and recognition are described in theoretical part. Chosen methods for face detection and face recognition are implemented and then used for building mobile application.
Mobile application for automatic face detection and recognition
Keywords: detekce tváře; rozpoznávání tváře; Viola-Jones; SURF; Android; face detection; face recognition; Viola-Jones; SURF; Android