Domov pro seniory, technologická etapa zakládání - Bernatík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Tématem této bakalářské práce je zpracování technologické etapy zakládání v rámci stavebně technologického projektu pro přístavbu domova pro seniory v Antošovicích. Jedná se o čtyřpodlažní zděný objekt, s plošnými základy typu základové desky, která je napojena na suterénní stěny v podobě bílé vany. Obsahem závěrečné práce je technická zpráva se zaměřením na vybranou technologickou etapu zakládání, situace stavby se širšími vztahy dopravních tras, výkaz výměr pro zadanou technologickou etapu, technologický předpis zakládání, technická zpráva pro zařízení staveniště, časový plán, návrh strojní sestavy, kvalitativní požadavky a jejich zajištění, bezpečnost práce řešené technologické etapy.

The topic of this bachelor's thesis is the elaboration of the technological stage of foundation within the construction technological project for the extension of a retirement home in Antošovice. It is a four-storey brick building with flat foundations of the base plate type, which is connected to the basement walls in the form of a waterproofing basement. The content of the final work is a technical report focusing on the selected technological stage of foundation, construction situation with broader relations of transport routes, statement of acreage for the given technological stage, technological regulation of foundation, technical report for construction site equipment, schedule, machine design, quality requirements and their assurance, Occupational safety of the solved technological stage.
Home for the elderly, technological stage of establishment
Keywords: Trysková injektáž; bílá vana; technologický předpis; zařízení staveniště; položkový rozpočet; časový plán; bezpečnost práce; kontrolní a zkušební plán; strojní sestava.; Jet grouting; waterproofing basement; technological regulation; construction site equipment; itemized budget; schedule; Occupational safety; inspection and test plan; machine assembly.