Zhodnocení hospodaření vybrané příspěvkové organizace - Rusnoková, Ilona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením hospodaření příspěvkové organizace Domov pro seniory Mikuláškovo náměstí. Cílem této práce je pomocí analýzy nákladů a výnosů a finanční analýzy zhodnotit hospodaření této organizace a podat návrhy ke zlepšení. Teoretické poznatky k danému tématu jsou uvedeny v první části této práce, další část je zaměřena na analýzu hospodaření a poslední část na podání návrhů ke zlepšení hospodaření organizace.

The master thesis deals with the finance evaluation of funded organization Domov pro seniory Mikuláškovo náměstí. The aim of this work is the cost-benefit analysis and financial analysis of the organization and to make suggestions for improvement. The theoretical knowledge of the topic is summarized in the first part of this work while the next one focuses on the economic analysis. The last part concentrates on the submission of proposals for organization economy improvement.
Evaluation of the Economy of Selected Organization of Public Sector
Keywords: Neziskový sektor; příspěvková organizace; hospodaření; náklady; výnosy; Non-profit sector; funded institution; management; costs; revenues