Testovací prostředí pro spouštění paralelních úloh - Hostačný, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Testos je projekt, ktorý sa zameriava na vytvorenie sady nástrojov podporujúcich automatizované testovanie softwaru. Jednou z jeho častí je výpočetný cluster, ktorého hlavným cieľom je počítanie paralelných úloh a poskytovanie výpočetných zdrojov ostatným nástrojom v projekte. Táto práca podrobne opisuje proces jeho návrhu, implementácie a integrácie s projektom Testos. Očakáva sa, že výsledný systém bude využívaný po dokončení projektu zbernice Testos, ktorá je k jeho integrácii potrebná.

Testos is a project that aims to create a set of tools supporting automated software testing. One of its components is computational cluster whose main goal is to execute parallel tasks and provide computational resources to other tools in the project. This work details the process of its design, implementation and integration with the Testos project. It is expected that the resulting system will be in use after Testos bus is completed.
Testing Environment via Cluster Solution
Keywords: Cluster; virtualizácia; paralelné úlohy; správa úloh; linuxové kontajnery; Docker; Testos; Cluster; virtualization; paralel tasks; task management; linux containers; Docker; Testos