Detekce dynamických síťových aplikací - Burián, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá detekcí dynamických síťových aplikací. Popisuje některé stávající protokoly a způsoby jejich identifikace z IP toků a obsahu paketů. Představuje návrh detekčního systému, založeného na automatické tvorbě regulárních výrazů a popisuje jeho implementaci. Prezentuje vytvořené regulární výrazy pro BitTorrent a eDonkey protokol. Jejich kvalitu srovnává s řešením L7-filteru.

This thesis deals with detection of dynamic network applications. It describes some of the existing protocols and methods of their identification from IP flow and packet contents. It constitues a design of a detection system based on the automatic creation of regular expressions and describes its implementation. It presents the created regular expressions for BitTorrent and eDonkey protocol. It compares their quality with the solution of L7-filter.
Detection of Dynamic Network Applications
Keywords: Detekce; dynamické síťové aplikace; P2P; regulární výrazy; Smith-Waterman; Neighbor Joining; BitTorrent; eDonkey; L7-filter; Detection; dynamic network applications; P2P; regular expression; Smith-Waterman; Neighbor Joining; BitTorrent; eDonkey; L7-filter