Kožní odpor a psychogalvanický reflex - Trávníčková, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Cílem této práce bylo objasnit jev zvaný psychogalvanický reflex, popsat mechanizmus jeho vzniku, projev a využití. Rozebírá také strukturu kůže a její vlastnosti z hlediska vedení elektrického proudu, dále popisuje fenomén samotný a zabývá se také podmínkami pro jeho měření. Praktická část je věnována návrhu a realizaci jednoduchého psychogalvanometru. Tento přístroj je připojen k počítači a získaný signál je zpracován v LabView.

The aim of this bachelor’s thesis was to clarify the phenomenon called psychogalvanic reflex, describe mechanism of its origin, its affects and use in practice. It analyzes the structure of the skin and its properties in terms of conducting electrical current, describes the phenomenon itself and discusses the conditions for its measurement. The practical part is devoted to the concept and realization of a simple psychogalvanometer. This device is connected with PC and acquired signal is processed by LabView.
Skin resist and psycho-galvanic reflex
Keywords: psychogalvanický reflex; kůže; elektrody; psychogalvanometr; LabView; psychogalvanic reflex; skin; electrodes; psychogalvanometer; LabView