Zhodnocení rozdílů mezi JAR-FCL a PART-FCL v oblasti pilotních licencí - Poloch, Gabriel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato závěrečná bakalářská práce v úvodní části mapuje historii letectví po právní stránce předpisů. Představuje předpisy JAR-FCL, které jsou do této chvíle platné. Dále představuje předpis Part-FCL, jenž je součásti nařízení EU č. 1178/2011. Tento předpis je v tuto chvíli v přechodném období a postupně nahrazuje předpisy JAR-FCL. Hlavní část této práce se zabývá hodnocením rozdílů mezi těmito předpisy, především v oblasti pilotních licencí a struktury výcviku pilotů.

This final bachelor thesis maps, in the introductory section, the history of aviation from the legal viewpoint of regulations. It represents a regulations JAR-FCL, which are valid until now. Further it represents a regulation Part-FCL, which is part of the EU Regulation No 1178/2011. This regulation is currently in a transitional period and gradually replaces JAR-FCL. The main part of this thesis deals with the evaluation of differences between these regulations, particularly in the field of pilot licenses and structure of pilot training.
Evaluation of the differences between JAR-FCL and PART-FCL for pilot licenses
Keywords: EU č. 1178/2011; JAR-FCL; Part-FCL; pilotní licence; předpis; EU No 1178/2011; JAR-FCL; Part-FCL; pilot license; regulation