Muzejní expozice v Hradci nad Moravicí - Jirkovská, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Práce se zabývá návrhem a statickým posouzením ocelové konstrukce haly muzea. Půdorysné rozměry jsou 24 x 48 m, výška konstrukce činí 9,3 m, střecha je sedlová ve sklonu 6°. Příčný nosný systém je tvořen rámovou konstrukcí se vzájemnou vzdálenosti 6 m. Na rámech jsou uloženy vaznice, které nesou střešní plášť. V hale se nachází plošina tvořená stropnicemi spřaženými s betonovou deskou. Stropnice jsou uloženy na průvlacích, které jsou připojeny na vnitřní sloupy. Tuhost systému je zajištěna stěnovými a střešními ztužidly z ocelových táhel.

The thesis deals with the design and static assessment of the steel structure of the museum hall. The ground dimensions are 24 x 48 m, the height of the structure is 9,3 m, the roof is saddle-shaped at 6°. The transverse support system consists of a frame structure with a distance of 6 m. The frame supported purlins that carry the roof sheath. In the hall there is a platform made up of floor joist coupled with a concrete slab. The joist are located on the beams that are attached to the inner columns. The stiffness of the system is ensured by wall and roof bracings made of steel rods.
Museum pavilion in Hradec nad Moravicí
Keywords: ocelová konstrukce; rám; vaznice; průvlak; spřažená ocelobetonová stropnice; plošina; vnitřní sloupy; steel structure; frame; purlin; beam; composite steel-concrete joist; platform; inner columns