Matematická analýza dat v hmotnostní spektrometrii - Vlachová Hutová, Eliška (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
V této bakalářské práci je teoreticky popsán princip metody hmotnostní spektrometrie a tandemové hmotnostní spektrometrie, využití metody v praxi a popis funkčnosti jednotlivých analyzátorů. Dále je uveden popis hmotnostního spektra a algoritmy pro jeho analýzu. Praktická část práce popisuje tvorbu analytického nástroje pro vyhodnocování spekter a následné použití tohoto programového nástroje pro praktickou analýzu flavonoidních sloučenin, konkrétně isoflavonů.

In this bachelor work, there is theoretically described the principle of mass spectometry and tandem mass spectometry, usage the method in practices and description of functionality of separate analysers. Next, there is also mentioned the description of mass spectrum and the algorithm to its analysis. Practical part of the work describes the creation of analytic tool to evaluate spectrum and following usage of this programming tool for the practical analysis of flavonoid compounds, concretely isoflavonoid.
Mathematical analysis in mass spectrometry
Keywords: Hmotnostní spektrometrie; tandemová hmotnostní spektrometrie; MS; MS/MS; hmotnostní spektrometr; tandemový hmotnostní spektrometr; hmotnostní spektrum; flavonoidní sloučeniny; isoflavony; t2d; Matlab; Java; Proteom; Mass spektrometry; tandem mass spektrometry; MS; MS/MS; mass spektrometr; tandem mass spektrometr; mass spectrum; flavonoid compounds; isoflavons; t2d; Matlab; Java; Proteom