Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Ježek, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou problémů současného stavu společnosti Stavona spol. s r.o., která se zabývá výrobou plastových otvorových výplní. V první části seznamuji s teoretickými poznatky finanční analýzy, bankrotními a bonitnímu modely. V té druhé jsou již aplikovány na zmiňovanou firmu. Závěrečná část obsahuje, na základě zjištěných skutečností, návrh komplexního řešení, rozvoje a zlepšení postavení společnosti, který by měl pomoci upevnit její pozici na trhu.

My Bachelor thesis focuses on a financial analysis of the problems emerging from the current situation of the company Stavona spol. s.r.o. which produces plastic fillings. The first part provides theoretical findings in financial analysis and bankruptcy and reliability models. In the second part these are applied to the specific company. The final part is based on the results and proposes a complex solution and suggestions for the development and improvement of the company’s situation which might help secure its position in the market.
Evaluation of the Financial Situation in the Firm and Proposals to its Improvement
Keywords: Finanční analýza Výkaz zisku a ztrát Rozvaha Výkaz peněžních toků aktivita rentabilita likvidita Z-scóre Index IN Zlepšovací návrh; Financial analysis Profit and loss statement Balance Cash flow statement Activity Profitability Liquidity Z-score Index IN Improvement proposal