Digitální obrazová steganografie - Kolarčík, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá digitální obrazovou steganografií a implementací některých dostupných metod. V rámci této práce je popsána steganografie na obecné úrovni, její historie i současná podoba. Dále je uvedena její klasifikace dle typu nosiče, klasifikace metod podle stylu ukrývání dat a vliv skrývané informace. Jádro práce poté tvoří samotná obrazová steganografie, kde jsou popsána fakta, která umožňují nepozorovaně ukrýt data do obrázku. Značná část je věnována vlastnostem metod, které pozorujeme a metodám samotným. Všechny popsané metody jsou implementovány do aplikace s grafickým i konzolovým rozhraním. Vytvořená aplikace poskytuje vícero obrazových formátů pro ukrytí. V poslední části je provedeno testování z pohledu kapacity, nepostřehnutelnosti a robustnosti.

This bachelor thesis deals with digital image steganography and implements some of the available methods. This thesis describes steganography on a general level, it's history and it's current form. It also shows it's classification according to the type of carrier, the classification of the methods according to the style of hiding data and the influence of the hidden information. The primary subject of this thesis is image steganography, where facts that allow imperceptibly hide data inside image are described. A great part of this thesis is dedicated to the characteristics of the methods, which we observe and to the methods themselves. All of the methods described are implemented in a graphical and console application. The created application provides multiple image formats for hiding. In the last part, testing is performed in terms of capacity, imperceptibility  and robustness.
Digital Image Steganography
Keywords: steganografie; digitální steganografie; obrazová steganografie; historie; metody; steganogram; LSB; PVD; JSTEG; F3; F4; F5; Inverted LSB; Triple-A; EMD; DCT; JPEG; PNG; BMP; JFIF; robustnost; nepostřehnutelnost; testování; kapacita; rozdělení; prostorové metody; frekvenční metody; steganography; digital steganography; image steganography; history; methods; steganogram; LSB; PVD; JSTEG; F3; F4; F5; Inverted LSB; Triple-A; EMD; DCT; JPEG; PNG; BMP; JFIF; robustnes; imperceptibility; testing; capacity; division; spatial methods; frequency methods