Technická analýza - Kosek, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou technické analýza a jejího využití při tvorbě automatických obchodních systémů. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní principy fungování měnového trhu (Forex) a technických identifikátorů. Výstupem práce je portfolio strategií, které je aplikováno na měnové páry Euro/Americký dolar a Britská libra/Americký dolar. Obchodní strategie jsou navrhnuté v programu Adaptrade Builder pomocí genetických algoritmů a následně otestované v obchodní platformě MetaTrader 4.

This thesis deals with problems of the technical analyses and its usage during creation of the automated trading systems. Theoretical section explains the basic principles of functioning of the monetary market (Forex) and includes technical indicators. Portfolio of strategies, as output of this work, was applied onto monetary pairs of Euro/American dollar and British pound/American dollar. Computer program Adaptrade Builder was used for proposed commercial strategies with help of the genetic algorithms and subsequently tested on the MetaTrader 4 commercial platform.
Technical Analysis
Keywords: Adaptrade Builder; MetaTrader4; AOS; genetické algoritmy; finanční trhy; investiční trhy; portfolio; Forex.; Adaptrade Builder; MetaTrader4; AOS; genetic algorithms; financial markets; investment markets; portfolio; Forex.