Generátor průběhu EKG signálu realizovaný mikrokontrolérem - Bureš, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Práce se zabývá vznikem EKG signálu a možnostmi generování fyziologického i patologického průběhu s využitím mikrokontroléru. Na základě seznámení se s metodami pro generování signálu byla pro realizaci použita metoda grafická, využívající k popisu signálu tabulkové hodnoty jednotlivých vln obsažených v EKG signálu. Bakalářská práce řeší návrh jednotlivých částí potřebných k realizaci funkčního generátoru. Těmito částmi jsou blokové schéma, systémový návrh a vývojový diagram. Z vytvořeného návrhu je vytvořen a naprogramován funkční přípravek schopný generovat EKG signál.

This thesis deals with the generation of an ECG signal and options how to generate a physiological or a pathological signal using the microprocessor. On the basis of the studied methods for generating signal was used the graphic method, using the table values to describe the an individual waves contained in the ECG signal. Bacherol’s thesis solves a design of the individual parts that are needed to realization the genererator. These parts are a block diagram, a system design and a flowchart. On the basis of a design is constructed and programmed function ECG signal generator.
Microcontroler based ECG Generator
Keywords: EKG; srdce; mikroprocesor; D/A převodník; generátor signálu; ECG; heart; microprocessor; DAC; signal generator