Uživatelská rozhraní pomocí Kinectu - Kapinus, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Cílem této práce bylo vytvoření a vyhodnocení konceptu pro návrh bezdotykového uživatelského rozhraní založeného na Kinectu. Popisuje různá zařízení a metody, které se v současnosti používají pro sběr hloubkových dat. V práci jsou navrhnuty a vyhodnoceny experimenty, které slouží k testování rychlosti a přesnosti ovládání informačních panelů pomocí Kinectu.

The aim of the thesis was to create and evaluate a concept for the design of touchless user interfaces based on Kinect. It describes various devices and methods which are used for creating of the depth map. Furthermore the thesis includes the design of experiments that were used for testing of the speed and the accuracy of Kinect-based interactive kiosks. Results of these experiments are evaluated as well.
User Interface Based on Kinect
Keywords: Kinect; bezdotyková uživatelská rozhraní; OpenCV; OpenNI; detekce; sledování kostry; Kinect; touchless user interface; OpenCV; OpenNI; detection; skeleton tracking