Objekt obecního úřadu - Pichner, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Diplomová práce zpracovává projektovou dokumentaci pro budovu obecního úřadu v Jablonném nad Orlicí. Úřad bude sloužit i pro malé obce v okolí. Budova je nepravidelného půdorysu, má jedno podzemní a dvě nadzemní podlaží. Podzemní podlaží je pouze pod částí objektu. Dům je tedy částečně podsklepen. Součástí prvního podlaží je i kryté garážové stání pro 7 automobilů zaměstnanců. Objekt zastřešuje šikmá valbová střecha se sklonem 15° z dřevěných příhradových vazníků. Dům je zděný s kontaktním zateplovacím systémem. Obecní úřad předpokládá 24 zaměstnanců. Objekt je umístěn na rovinatém pozemku v centru města ve stávající zástavbě v k. ú. Jablonné nad Orlicí.

The master’s thesis deals project documentation of building of the municipal office in Jablonné nad Orlicí. The office will also serve small villages near. The house is irregular shape. It have one underground floor and two overground floors. The underground floor is only under part of house, so the house is partial basement. Part of first floor is open garage for 7 employee car. The object is roofed by sloping hipped roof with a slope of 15° from wood trusses. The house is brick and have contact insulation system. The anticipated number of employees of municipal office is 24. The building is located on flat land in centre of town in existing buildings in cadastral Jablonné nad Orlicí.
Building of the municipal office
Keywords: Objekt obecního úřadu; částečně podsklepen; kontaktní zateplení; šikmá střecha z příhradových vazníků; rovinatý pozemek; Building of the municipal ofice; partial basement; contact insulation system; sloping hipped roof from trusses; flat land