Statické řešení železobetonové stropní konstrukce historické budovy - Nani, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Hlavní úkol bakalářské práce je návrh železobetonové stropní konstrukce nad 1.NP historické budovy. Historická budova byla postavěna v roce 1874. Má 3 nadzemní podlaží a je nepodsklepená. Železobetonovou stropní konstrukci tvoří následující typy konstrukcí – žebrový strop, stropní deska, trám, klenbová skořepina a schodiště. Žebrový strop je vytvořen ze ztraceného bednění firmy VELOX. Zadané prvky stropní konstrukce jsou posouzeny podle ČSN EN 1992-1-1.

The chief objective of my bachelor’s thesis is a design of the reinforced concrete floor structure of a historical building over 1st floor. The historical building was built in 1874. There are three floors in this building and there isn’t any underground floor. The reinforced concrete floor structure consists of the following forms of structure – a ribbed ceiling, a floor slab, a beam, a shell of vault and a staircase. The ribbed ceiling is made from a lost formwork of the VELOX firm. The set reinforced concrete floor structures are according to ČSN EN 1992-1-1.
Static analysis of reinforced concrete floor structure of historical building
Keywords: T-průřez; prostá deska; monolitické schodiště; klenbová skořepina; zatížení; vnitřní síly; ohybová výztuž; smyková výztuž; mezní stav únosnosti; mezní stav použitelnosti; výkresová dokumentace; ztracené bednění; T-section; simple plate; monolithic staircase; shell of vault; load; internal force; bending reinforcement; shear reinforcement; ultimate limit state; serviceability limit state; drawing documentation; lost formwork