Sběr dat pro tvorbu DMT - Ondráček, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Tato práce se zabývá sběrem dat pro tvorbu digitálního modelu terénu. Zadané území bylo zaměřeno ve spolupráci se studentem Tomášem Kobližkem. Měřickou síť tvořily pomocné měřické body, které byly zaměřeny technologií GNSS. Měření bylo připojeno na souřadnicovou síť Jednotné trigonometrické sítě katastrální a výškový systém Balt po vyrovnání. Podrobné body byly zaměřeny metodou tachymetrie, splňují 3. třídu přesnosti a byly testovány dle ČSN 01 3410. Hlavním výsledkem této práce je účelová mapa v měřítku 1:500.

This thesis deals with the the capture of data for digital terrain model. The specified location was measured in cooperation with the student Tomáš Kobližek. Surveying networks were auxiliary survey points that were measured by GNSS. Measurements were connected to the system Uniform Trigonometric Cadastral Network and Baltic height system after the settlement. Detailed points were measured by tacheometry and comply with third accuracy class and have been tested by CSN 01 3410. The main result of this thesis is special map at scale of 1:500.
Data capture for creation of DTM
Keywords: Tachymetrie; digitální model terénu; účelová mapa; Tacheometry; digital terrain model; special map