Posouzení finanční situace podniku pomocí analýzy časových řad - Trnik, Erik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Bakalárska práca sa zameriava na zhodnotenie finančnej situácie zvoleného podniku pomocou štatistických metód. Z účtovných výkazov sú vypočítané vybrané finančné ukazovatele, ktoré sú základom pre štatistickú analýzu. Tá sa snaží pomocou štatistických metód analyzovať vývoj jednotlivých finančných ukazovateľov a na základe zistených hodnôt z minulých období stanoviť predikciu budúceho vývoja. Výsledkom práce je zhodnotenie prevedených analýz a odporúčané riešenia pre zlepšenie súčasnej finančnej situácie.

The bachelor thesis aims to assess financial situation of the selected company using statistical methods. Selected financial indicators are calculated from the financial statements, they are the basic for statistical analysis. The statistical analysis uses statistical methods to analysis the evolution of financial indicators and on the basis of the values from the previous period to make the prediction for future developments. The result is evaluation of analysis and recommended solutions for improving the current financial situation.
Assessing the Financial Situation of a Company Using Time Series Analysis
Keywords: Štatistika; finančné ukazovatele; regresná analýza; časové rady; regresná priamka; účtové výkazy.; Statistics; financial ratios; regression analysis; time series; regression line; financial statements.