Modelování a HIL simulace ovládání pátých dveří osobního automobilu - Musil, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou, tvorbou modelů a simulacemi mechanismů pátých dveří osobního automobilu. Problém byl analyzován na základě reálného měření, provedeného na třech různých vozidlech. Na základě měření byly vytvořeny výpočetní modely popisující reálnou soustavu na různých úrovních složitosti. Pro tvorbu a výpočet modelů byl využit Matlab/Simulink. Výstupem práce je simulátor pátých dveří osobního automobilu, který obsahuje i zjednodušený model řídicí jednotky. Simulátor by měl poskytovat aproximaci průběhu proudu a kinematických veličin těchto mechanismů. Model je implementován na výpočetní platformě dSPACE, která umožňuje běh simulace v reálném čase. Simulátor lze modifikovat ve smyslu změny parametrů mechanismu a modifikace některých jeho funkcionalit.

This diploma thesis focuses on an analysis, a model creation and simulations of a car boot door mechanism. The problem was analyzed on the basis of real measurements made on three different vehicles. Based on the measurements, computational models describing the real system at different levels of complexity were created. Matlab/Simulink was used to create and calculate the models. The output of the thesis is the simulator of a car boot door which also includes simplified model of a control unit. The simulator should provide an approximation of current and kinematic quantities of these mechanisms. The model is implemented on dSPACE platform that allows real-time simulations. The simulator can be modified in terms of changing the parameters of the mechanism and modifying some of its results.
Modelling and HIL Simulation of Vehicle Boot Door Control
Keywords: MIL simulace; HIL simulace; real-time; modelování; Simulink; dSPACE; DC motor; páté dveře osobního automobilu; MIL simulation; HIL simulation; real-time; modelling; Simulink; dSPACE; DC motor; car boot door