Experimentální vozidlo pro testování pohonných jednotek - Dubský, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Cílem této diplomové práce bylo navrhnout konstrukci vozidlového rámu experimentálního vozidla. Prvotně pak navrhnout samotnou koncepci a uspořádání pohonné jednotky. Po návrhu konstrukce rámu následuje vytvoření výpočtového modelu. Ten bude sloužit pro výpočet torzní tuhosti s využitím softwaru umožňující analýzu MKP. Po zhodnocení výsledků budou přijaty případné změny v konstrukci. Vozidlo bude sloužit pro testování pohonných jednotek stejné koncepce a není určeno pro provoz na veřejných komunikacích.

The goal of this diploma thesis is to design a frame for an experimental vehicle. The primary object is to design a conception and layot of a drive unit. The frame design is followed by a creation of a model for an analysis. The model will serve for torsional stiffness computing using FEM analysis software. After evaluation of results additional chanhges of the design may take place. A vehicle will serve for testing combustion engines of the same conception and thus it is not intended to run on public roads.
Experimental Car for Testing of Combustion Engines
Keywords: koncepce; konstrukce; rám; výpočtový model; analýza; torzní tuhost; conception; contruction; frame; analysis model; torsional stiffness