Statická analýza zastřešení sportovní haly - Meissnerová, Sabina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Diplomová práce se zabývá statickou analýzou zastřešení sportovní haly. Výpočtový model byl dle poskytnutých podkladů vytvořen ve výpočetním programu Dlubal RFEM 6.04. Bylo provedeno zatížení dle platných norem a konstrukce posouzena na mezní stav únosnosti a pevnosti. Ruční výpočty posouzení byly porovnány s programem. V diplomové práci je řešen ruční výpočet vnitřních sil na zaobleném nosníku od vlastní tíhy konstrukce a stabilita konstrukce demonstrována nejprve na jednostranně vetknutém nosníku poté na vytvořeném prostorovém modelu.

The final thesis deals with structural analysis of the roofing of the sports hall. Computational model was created in the computational software Dlubal RFEM 6.04 according to the provided documents. The loads were performed in accordance with valid standards and the structure was assessed for the ultimate and serviceability limit state. Manual assessment calculations were compared with the software. The final thesis deals with the manual calculation of internal forces on a curved beam from the self-weight of the structure and the stability of the structure is demonstrated first on a single-sided fixed beam and then on the created spatial model.
Static analysis of the sports hall roof
Keywords: Ocelová konstrukce; model; střecha; zakřivený nosník; příhradový vazník; zatížení; kombinace zatěžovacích stavů; statická analýza; stabilita; Steel structure; model; roof; curved beam; truss girder; loads; load case combinations; structural analysis; stability