Dvoulodní hala - Zehnálek, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Cílem bakalářské práce je návrh nosné ocelové konstrukce dvoulodní haly v lokalitě města Slavkov u Brna. Půdorysné rozměry objektu jsou 72 x 54 m. Hlavní nosnou částí je příčná vazba o rozpětí 24 a 30 m a výšce ve vrcholu lodí 8,60 a 8,75 m, která je vetknuta na základovou konstrukci. Vazba je složena z příhradových vazníků a sloupů. Vazníky jsou kloubově uloženy na sloupech. Mezi hlavními nosnými vazbami jsou prvkové vaznice. Prostorová tuhost konstrukce je zajištěna příčnými ztužidly. Opláštění střechy a stěn bude provedeno pomocí sendvičových panelů.

The aim of the thesis is the design of the supporting steel structure two-aisle hall in the town Austerlitz. Plan dimensions of the building are 72 x 54 m main body is cross-link a span of 24 and 30 m and height of the top of the aisle 8.60 and 8.75 m, which is clamped to the base structure. Binding is composed of trusses and columns. Trusses are hinged on columns. The spatial rigidity of the structure is ensured by cross braces. Roof cladding and walls will be made using sandwich panels.
Two-aisle hall
Keywords: Ocelová hala; dvoulodní objekt; nosná konstrukce; příčná vazba; vnitřní sloup; vnější sloup; štítový sloup; vetknutá patka; kloubová patka; střešní ztužidla; stěnová ztužidla; vaznice; vazník; paždíky.; Steel hall; two-bay building; structure; crosslink; interior column; exterior column; gable column; a fixed base; articulated foot; bracing; wall bracing; purlins; trusses; cross bracin.