Moderní kybernetické útoky - Hodes, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Bakalářská práce pojednává o současných kybernetických útocích se zaměřením na útoky odepření služeb. V teoretické části se soustřeďuje na analýzu a popis kybernetických útoků. Dále v nich sleduje trendy a pokračuje rozborem generátorů útoků odepření služeb postavených na softwarové a hardwarové platformě. S využitím těchto poznatků je výstupem práce návrh testování odolnosti síťových prvků, jeho praktická realizace a následné zhodnocení a porovnání jednotlivých útoků vedených na tato zařízení. Závěr práce pak nabízí návrh protiopatření před těmito útoky.

This bachelor's thesis deals with contemporary cyber attacks with an emphasis on denial of service attacks. In the theoretical part the thesis focuses on an analysis and description of the cyber attacks. It monitors trends in cyber attacks and also describes generators of denial of service attacks based on software and hardware platform. The practical part uses the information from the theoretical one to design tests of network devices against cyber attacks, their practical realization and a comparison between used cyber attacks. At the very end the thesis offers possible countermeasures against them.
Modern cyber attacks
Keywords: Kybernetické útoky; trendy; DDoS generátory; testování DDoS; protiopatření; Cyber attacks; trends; DDoS generators; DDoS testing; countermeasures