Myografický biofeedback - Sekera, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
První část práce se zabývá stavbou a funkcí svalů. Následně je zde popsán EMG signál, jeho snímání a vyhodnocení. Ve druhé části jsou za pomocí vyhodnocených parametrů EMG signálu naprogramovány 3 hry pro myofeedback, které se zaměřují na procvičení tří parametrů EMG signálu a to délka trvaní akčního potenciálu, síla zatnutí svalu a rychlost reakce na podnět.

First part of bachelor’s thesis is describing composition and function of muscles. Afterwards is described EMG signal, its measurement and evaluation. In the second part of bachelor’s thesis ale programed 3 games for myofeedback, which are using the evaluation of EMG signal. First parameter used is the duration of action potencial, second is strenghth of the muscle and last is measuring the time of response to stimulus.
EMG biofeedback
Keywords: Svaly; akční potenciál; EMG; myofeedback; EMG biofeedback; Musle; sction potencial; EMG; myofeedback; EMG biofeedback