Zpracování, přenos a správa dat z geologických vrtů - Kováč, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Bakalářská práce předkládá návrh řešení pro zpracování, přenos a správu geofyzikálních dat malé firmy za účelem stálého přístupu k aktuálním informacím. Překládá jednotlivá řešení s ohledem na bezpečnost, spolehlivost a finanční stánku celé problematiky.

The bachelor thesis is concerned with the geophysical data processing, transformation and administration of a small company for purpose of constant access to an actual informations. The thesis presents solutions with consider on security, reliability and economics of a whole problem.
Geologic Well Data Processing, Transformation and Administration
Keywords: přenos dat; správa dat; zpracování dat; záloha dat; zabezpečení dat; vzdálená plocha; internet; směrování portů; router; firewall; ADSL; CDMA; IP; Windows; server; klient; RDP; PPTP; IPsec; VPN; L2TP; SQL; WPA; WEP; CAL; TS CAL; NAS; data transfer; data administration; data process; data storage; data security; remote desktop; internet; port forwarding; router; firewall; ADSL; CDMA; IP; Windows; server; client; RDP; PPTP; IPsec; VPN; L2TP; SQL; WPA; WEP; CAL; TS CAL; NAS