Fluktuace zaměstnanců ve výrobní společnosti - Kvasničková, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Tématem bakalářské práce je fluktuace zaměstnanců ve výrobní společnosti. Práce čerpala z analýz současného stavu, poskytnutých interních dat, ze spolupráce s dělníky, personalistkami a dotazníkového šetření. Návrhem bude takové opatření, které by snížilo společnosti DFK s.r.o. množství dobrovolně odcházejících zaměstnanců z výroby. Návrhová část poslouží jako podklad pro pracovníky personálního oddělení k vytvoření lepších pracovních a motivačních podmínek.

This thesis concerns fluctuation of employees in a manufacturing company. The approach taken was based on existing literature on the topic, internal data provided by the company, collaboration with workers and HR employees, and a survey. The aim was to propose a set of recommendations leading to a decrease in the number of employees voluntarily leaving company DFK s.r.o. The resulting recommendations could be used by the HR department as a guidelines in designing new motivational policies and rethinking the work environment.
Fluctuation of Employees in the Manufacturing Company
Keywords: fluktuace; míra fluktuace; míra stability; náklady fluktuace; potřeby; proces odchodu zaměstnanců; fluctuation; degree of fluctuation; degree of stability; price fluctuation; needs; the employee's leaving process