Testovaní zařízení UFR – Unmeasured Flow Reducer - Matoška, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práce popisuje základní informace o systému vykazování ztrát vody. Prostředky a postupy ke snížení ztrát vody. Přístroje sloužící k monitoringu vodovodní sítě, nebo přístroje k lokalizaci místa poruchy na vodovodním řadu. Popisuje a vyhodnocuje funkčnost zařízení UFR na laboratorním modelu.

The master´s thesis describes the basic information on the reporting of water losses. Means and methods to reduce water losses. Devices used to monitoring water supply, or detect malfunctioning of water supply line. Describes and evaluates the functionality of UFR on the laboratory model.
Testing of Unmeasured Flow Reducer equipment
Keywords: Ztráty vody; vykazování ztrát; metody pro vyhledávání skrytých úniků vody; dataloggery; korelátory; půdní mikrofony; elektroakustické snímače šumů; UFR; Unmeasured Flow Reducer.; Water losses; reporting losses; methods for detection of water leakage; data loggers; correlators; soil microphones; electro-acoustic sensor noise; UFR; Unmeasured Flow Reducer.