Webový portál pro generovaní zpráv o síťovém provozu - Krebs, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Práce se zabývá vytvořením webového portálu pro generování statistik o síťovém provozu. Je zde představena technologie NetFlow, která je v této práci využita. Dále je zde popsán vývoj aplikace od analýzy, návrhu, implementace systému až po testování. Program je vytvořen v jazycích XHTML, CSS, PHP a používá databázi MySQL k uchování dat. K dolování dat o síti je použit NfDump.

The thesis deals with creating a web portal for generating statistics about the network traffic. There is presented the NetFlow technology, which is used in this thesis. Then there is described tho whole development process from analysis, design and implementation of the system to its testing. The whole program is created in languages XHTML, CSS, PHP and uses a MySQL database for a data storage. For a data mining is used NfDump.
Web Portal for Network Traffic Reporting
Keywords: Webový portál; NetFlow; NfDump; statistiky; grafy; monitorování sítí; XHTML; PHP; MySQL; CSS; FPDF; JpGraph.; Web portal; NeFflow; NfDump; statistics; graphs; network monitoring; XHTML; PHP; MySQL; CSS; FPDF; JpGraph.