Rodinný dům s optikou v Ružomberoku - Dvorská, Dominika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá návrhom rodinného domu s optikou v Ružomberku. Objekt je čiastočne podpivničený. V prvom nadzemnom podlaží sa nachádza predajňa optiky, tento priestor má bezbariérový vstup. 1NP ponúka aj společné priestory pre obyvateľov bytových jednotiek, vrátane garáže pre dva automobily. V druhom a treťom nadzemnom podlaží sa nachádzajú dve bytové jednotky pre troj až štvorčlenné rodiny. 3NP je riešené ako podkrovný byt. Strecha rodinného domu je sedlová.

This bachelor´s thesis deals with a design of a detached house with an opticians in Ružomberok. The object has a partial basement. On the first floor there is a shop with glasses , this place has an accessible entrance. The first floor has also common areas for the occupants of the house, including a garage for two cars. On the second and third floor two apartments for three-four member family are situated. The third floor is designed as an attic. The roof of the house is a gabled one.
Detached house with an opticians in Ružomberok
Keywords: Rodinný dom; optika; nebytový priestor; čiastočne podpivničený; podkrovný byt; sedlová strecha; Detached house; opticians; parlor; partial basement; attic for housing; gabled roof